Nieuws

Beta-test INFO Tag door leden van de Nederlandse Skivereniging
De Nederlandse Skivereniging heeft haar leden uitgenodigd de INFO Tag intensief te testen tijdens hun wintersportvakantie tijdens kerst 2012. Diverse redenen werden aangeven om mee te doen:

  1. Kinderen zijn niet altijd in de buurt
  2.  Ik heb een lichamelijke beperking. wat nogal gevolgen kan hebben.
  3. Ik heb vaak geen portemonnee mee en zo kunnen ze snel zien wie ik ben.
  4. Wil het gebruiken voor mijn blinde zoon die skiet
  5. Ik stel als ski leraar veiligheid hoog op prijs en ben tevens ook hulpverlener en zie het nut in van een snellen en juiste data gegevens bij een ongeluk
  6. Ik heb Diabetes 1 En ga skiles geven in Oostenrijk
  7. Veiligheid boven alles

De beta-test is zeer succesvol verlopen. De TAGs hebben de kou en valpartijen doorstaan. Ook als de TAGs met bijgeleverde klittenbandpads op de skihelmen waren bevestigd. Tevens hebben wij waardevolle feedback ontvangen om deze dienst verder te vervolmaken, zodat markt introductie april 2013 kan plaatsvinden.

Ruim 50.000 verloren voorwerpen bij NS
Conducteurs vonden onder meer een replica van een Stradivariusviool, een defibrilator, een schildersezel met doek en een levensgrote afbeelding van Frau Antje, Nederlands zuivelboegbeeld in Duitsland. Ook is er een knuffelbeer gevonden die ondanks een speurtocht op Facebook en Twitter nog steeds niet is herenigd met zijn baasje.

http://www.youtube.com/watch?v=RMpUWQtUc34

Vervoerbewijzen (5004), (bank)pasjes en rijbewijzen (3726) zijn het vaakst aangetroffen op stations of in treinen. Maar ook mobiele telefoons bleven achter: NS vond er meer dan 2600. Lees meer..

Gevonden voorwerpen Schiphol via Marktplaats verkocht
SCHIPHOL – Twee vrouwen uit Schermer zijn aangehouden omdat zij voorwerpen die op Schiphol zijn verloren, hebben verkocht via internetsites als Marktplaats. Het gaat daarbij om dure voorwerpen zoals iPads en iPhones.

Een van de verdachten, een 45- jarige vrouw uit Schermer was werkzaam bij de afdeling “Lost and found” op de luchthaven. Lees meer..